Cyclamen Super Serie

Deze Cyclamen zijn het hoofdproduct van Adrichem Potplanten.

De Cyclaam is een prachtige binnen- en buitenplant, mits deze tegen de vorst beschermd wordt. In onze kas kweken wij de cyclaam in elke gewenste kleur. In de verschillende seizoenen kweken wij verschillende soorten, zodat wij het hele jaar rond cyclamen kunnen leveren. We starten in het voorjaar met de Super Serie, soorten ‘Allure’ en ‘Rembrandt’. Vanaf november gaan we door met de ‘Macro Pastel’, eveneens uit de Super Serie. Onze cyclamen worden geleverd in een gekleurde ton sur ton pot.

Potmaat: 12 cm
Periode: Allure - juni tot december | Rembrandt - juli tot december | Macro - december tot februari

Een cyclaam heeft niet veel verzorging nodig, maar is zeker een fijne plant om in huis te hebben. Zorg ervoor dat de cyclaam een beetje vochtig blijft, bijvoorbeeld door haar op een schoteltje met water te plaatsen. Zet de cyclaam op een lichte plaats, zonder direct zonlicht en zorg dat de standplaats niet te warm wordt. De vensterbank is, boven de verwarming, bijvoorbeeld een te warme plaats voor een cyclaam. 

Ja, de cyclaam kan de winter prima overleven, maar heeft hier wel hulp bij nodig.  Plant de cyclaam in een voedingsrijke bodem met bijvoorbeeld kalk en humus. Zorg ervoor dat de cyclaam tijdens de winter wel droog te staat. Te veel vocht zorgt voor wortelrot. 

Benieuwd naar ons aanbod?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bent u op zoek naar maatwerk? Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden met ons veelzijdige aanbod!