Fragaria 'Beltran'

Wie is er nu niet gek op aardbeien? Deze Zomerkoninkjes doen hun naam eer aan.

De Fragaria is een aardbeienplant. De Fragaria Beltran is een variant van deze plant, te herkennen aan zijn witte bloemen. Deze bloemen laten zich vaak al vroeg in het voorjaar zien, de aardbeien beginnen met rijpen vanaf mei.  De Beltran wordt ongeveer 15-20 centimeter hoog. 

De Fragaria is een kwetsbare plant, die veel verzorging nodig heeft.  Zo gebruikt deze plant veel water. In het voorjaar en de zomer is dagelijks water geven aan te raden. Ook is het belangrijk om de plant, zeker in de tijd dat er vruchten aan hangen, wekelijks te bemesten. Ook moet u er altijd voor zorgen dat de vruchten geheel vrij hangen. Als de aardbeien niet genoeg vrije ruimte hebben gaan ze snel schimmelen of rotten. Na deze verzorging ontvang je een beloning in de vorm van zoete, sappige en rode aardbeien.  
In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten, hoeft de Fragaria niet in de volle zon geplaatst te worden. Kies liever een plek waar de plant ook schaduw heeft. 

Ja, de Fragaria is een winterharde en wintergroene plant. Dit betekent dat de plant in de winter mooi groen blijft, maar geen bloemen of aardbeien geeft.  In de winter heeft deze plant dus ook aanzienlijk minder water en verzorging nodig. Pas in het voorjaar gaat deze plant weer bloeien. 

Benieuwd naar ons aanbod?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bent u op zoek naar maatwerk? Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden met ons veelzijdige aanbod!