Pelargonium Grandiflorum

De Franse Geranium is een prachtige voorjaarsbloeier die past in iedere achtertuin. 

Pelargonium Grandiflorum is een andere benaming voor de Franse Geranium. Eén blik op deze prachtige, kleurrijke plant zegt genoeg over de herkomst van deze bijnaam. De grootsheid van de bloemen en de schitterende kleuren maken deze plant voor veel mensen aantrekkelijk. De trompetvormige bloemen met zes bloemblaadjes groeien in trossen tussen de fluweelzachte bladeren. 
De Franse Geranium is in verschillende variaties leverbaar tussen februari en juni en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Potmaat: 12 cm
Periode: februari tot juni

In de zomermaanden staat de Franse Geranium het liefst binnen. Na een bloeiperiode binnenshuis, kun je deze plant buiten verder laten bloeien. Hier geeft hij tot diep in de herfst nog gekleurde bloemen en hiermee kunt u genieten van een vrolijk gekleurd terras. Zet uw geranium altijd op een lichte, toch beschutte plaats.  
De Franse Geranium houdt van regelmatige verzorging. Zo is het belangrijk om te plant twee keer per week water te geven. Geef hierbij éénmaal in de twee weken ook een beetje plantenvoeding.  
Geef het water direct in de pot en niet op de plant zelf. Wanneer u de uitgebloeide bloemen voorzichtig verwijdert, blijft de Franse Geranium nieuwe bloemen aanmaken. 

In principe is de Franse Geranium een 1-jarige plant. Tot diep in de herfst kun je genieten van de kleurrijke, prachtige bloemen. Het is, is in de juiste omstandigheden wel mogelijk om de Franse Geranium te laten overwinteren.  
Belangrijk is dan, dat je de plant terugsnoeit tot hij zo’n tien centimeter groot is. De plant heeft de meeste kans op overleven in een kamer waar het ongeveer 12 °C is. 

Benieuwd naar ons aanbod?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bent u op zoek naar maatwerk? Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden met ons veelzijdige aanbod!