Helianthus

Bij de aanblik van deze Helianthus gaat de zon voor u schijnen!

De Helianthus is een bloem uit de familie van de zonnebloemen. In ons assortiment vindt u de ‘Sunsation’ van veredelaar Evanthia. Herkenbaar aan de prachtige gele kleur en de grote bloem. Onze Helianthus is een winterharde potplant en staat graag in de volle zon. Hier zal deze plant ongetwijfeld de aandacht van vele vlinders trekken.  
Wij telen de Helianthus in een gele pot. 

Alle soorten zonnebloemen zijn erg gevoelig en daarom is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Zo is het belangrijk om de zonnebloem regelmatig te voorzien van school water, aangevuld met plantenvoeding. De zonnebloem houdt van een vochtige, zanderige bodem. Hij deelt zijn grond niet graag, houdt de omgeving van de zonnebloem dus vrij van onkruid en andere planten. 

Ondanks dat niet alle Helianthussen winterhard zijn, is onze Helianthus dat wel. Zet de bloem in de winter op een beschutte plek en na de winter zal er weer een nieuwe bloem groeien.  

Benieuwd naar ons aanbod?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bent u op zoek naar maatwerk? Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden met ons veelzijdige aanbod!